Dobre prakse

14.10.15 21:13

Svetovalni servis na temo biomase - tokrat o rezultatih testa peletov, drv in lesne biomase

Na 1. programu Radia Slovenija so v sredo, 7. oktobra pripravili polurno oddajo, v kateri so predstavili tudi rezultate zadnjih testov peletov ZPS. 
Preberi...
30.07.15 13:21

Kaj predstavljajo kurilne oziroma energetske vrednosti energentov?

Koliko energije vsebuje določeno gorivo? Koliko te energije je mogoče učinkovito uporabiti? Odgovore na ta vprašanja ponujata neto in bruto kalorična oziroma kurilna vrednost.
Preberi...
15.06.15 17:15

Je res mogoč prehod iz kurilnega olja na pelete za 1.000€ in povrnitev stroškov že v eni sezoni?

Strah pred zaprtjem plinske pipice z vzhoda in visoka cena kurilnega olja, sta le dva od razlogov, da so nekateri že spomladi začeli razmišljati o nadomestnih možnostih ogrevanja, ki čedalje bolj vključujejo goriva iz lesam, kamor spadajo tudi peleti. Kot vemo, sodobni sistemi za ogrevanje iz lesnih ostankov, oz. lesne biomase omogočajo prepolovitev stroškov ogrevanja, izboljšujejo udobje, najpomembnejše pa je, da se investicija iz prihrankov pri energentu hitro poplača.
Preberi...
14.02.15 21:31

Nastajanje žlindre v pečeh na pelete

​Na spletni strani S4Q so objavili informativen članek o nastajanju žlindre v pečeh na pelete. Žlindra, ki se običajno nalaga na stenah peči in gorilnika, nastane zaradi taljenja primesi (peska) in silikatnih snovi, ki so prisotne predvsem v listavcih.
Preberi...
30.01.15 12:47

Nov korak zagotavljanja kakovosti pelet v Sloveniji - shema S4Q predstavljena javnosti

Včeraj je shema S4Q – Support for Quality – dobila spletno podobo in bila uradno predstavljena javnosti.
Preberi...

Strani: