09.08.18 11:57

Še je čas za nakup peletov pred kurilno sezono, sedaj tudi s standardom kakovosti S4Q

Priporočamo nakup peletov pred nastopom kurilne sezone. Od zdaj naprej tudi možnost nakupa peletov z novo oznako standarda kakovosti S4Q. 

Povprečne cene tega meseca ostajajo v primerjavi s prejšnjim mesecem dokaj nespremenjene. Vendar pa se kurilna sezona bliža, kar pomeni tudi višje in dražje cene surovin in posledično tudi peletov. Zaradi tega naši ponudniki že napovedujejo novo višanje cen, ki bo nastopilo s 1. septembrom. 

Kot novost pa lahko dodamo, da smo v naš primerjalnik cen dodali tudi novo oznako standarda kakovosti peletov S4Q. V Sloveniji prevladujejo majhni proizvajalci peletov. Zaradi stroškov in kompleksnosti, implementacija obstoječih certifikatov kot je ENplus ni smiselna. Podpora za kakovost ali S4Q je namenjena manjšim proizvajalcem peletov in temelji na ustreznih mednarodnih standardih ISO / CEN. Podeljuje ga Gozdarski inštitut Slovenije(GIS), ki prevzema vlogo podporne in testne inštitucije. Več na to temo si lahko preberete na uradni spletni strani  S4Q. O ostalih oznakah kakovosti v naši pregledni tabeli pa si lahko preberete tukaj

s4q-5b6c11935259a.png
Standard kakovosti S4Q, Vir: www.s4q.si
  

PS: Preverite katero spletno stran pri GIS priporočajo za iskanje uporabnih informacij s področja lesnih peletov in kje lahko najdete seznam ponudnikov lesnih peletov. :)