30.09.20 11:45

NOVA PONUDBA: V našem primerjalniku novi peleti Lesoteka A1

Pelete Lesoteka A1 pod lastno blagovno znamko proizvaja podjetje Lesoteka d.o.o., v svoji proizvodnji peletov v Spodnji Vižingi, v Dravski dolini. Narejeni so iz 100% lesa iglavcev. S svojo kvaliteto so uvrščeni v kakovostni razred A1, kar pomeni, da imajo najmanjšo količino pepela na enoto izgorelih peletov. Pridobili so S4Q1 certifikat, kar zagotavlja ustrezen nadzor in zagotavljanje kakovosti peletov.     

lesoteka-novica-slika-5f7ae762999c1.png
Peleti Lesoteka A1, Vir: lesoteka-trgovine.si/
 

Sestavljeni so iz 100% lesa iglavcev, predvsem smreke in jelke ter ne vsebujejo lubja, drugih drevesnih vrst in lepil. Ponašajo se z visoko kurilno vrednostjo peletov, ki znaša kar 19 MJ/kg in je največja med vsemi peleti na trgu. Vsebnost pepela pa je po podatkih na strani proizvajalca ob zadnjem testu znašala do 0,26% ob normalnem delovanju kurilne naprave. Zaradi kratkih skladiščno - transportnih poti vsebujejo le 6,98% vode, mehanska trdnost pa znaša 98,56%. Gostota smrekovih peletov Lesoteka A1 je 640,58 kg/m3. Njihova prednost je ta, da so slovenski produkt iz slovenskih surovin po odlični ceni, hkrati pa so okolju in kurilnim napravam eni izmed najprijaznejših peletov. (Vir: lesoteka-trgovine.si/) 

Na tem mestu dodajamo, da jih trenutno ponujajo na našem primerjalniku kar trije ponudniki - vsi trije tudi z dostavo. Razlike v ceni so sicer trenutno minimalne in so tudi odvisne od stroška transporta - torej lokacije, na katero naročate dostavo peletov. 

Več o peletih in ponudniku Lesoteka d.o.o si lahko preberete tukaj.

peleti-lesoteka-5f758f1ae1849.png
Peleti Lesoteka A1, Vir: lesoteka-trgovine.si/