07.07.16 10:22

Prihranite denar in živce: kupite pelete ceneje že zdaj!

Že poleti je treba razmišljati o kurilni sezoni. Priporočljivo je napolniti ali dopolniti zalogo lesnih peletov  zdaj, ko so bistveno cenejši kot v glavni sezoni. Hkrati pa so roki njihove dostave krajši, ker je v tem času povpraševanje zanje manjše.

fas-natura-217x300-56e7c205a54e2.png
Ugodno razmerje med ceno in kakovostjo

Mnogi so zadovoljni s poleti kupljenimi lesnimi peleti tudi zaradi tega, ker so bolj kakovostni, saj imajo nižje vrednosti ostanka pepela in vlage ter dosegajo visoko kurilno vrednost.

Glede na izkušnje preteklih let in izračune se je namreč izkazalo, da so cene peletov v poletnem času  precej nižje kot pa jeseni. Cene enakih peletov se sicer razlikujejo glede na vrsto embalaže, saj so npr. pakirani v 15-kilogramskih vrečah dražji kot ostala pakiranja, praviloma najcenejši pa so peleti, ki so v nasutem oziroma razsutem stanju. Vsekakor pa je treba upoštevati tudi letni čas oziroma mesec naročanja. Cenovna razlika enakih peletov je večja, če primerjamo poletne cene z zimskimi cenami v najvišji kurilni sezoni, praviloma gre za februarske ali marčevske cene. Merjeno v odstotkih – če naročite pelete zdaj, boste plačali zanje 10 do 20 odstotkov manj kot pa takrat. Dodaten nakupni argument so tudi nizke obrestne mere na bankah, saj bo prihranek pri ceni peletov zagotovo večji kot polletne obresti.

Povrh vsega pa je za marsikoga, ki sicer lahko čaka na zadnji trenutek, da mu poidejo stare zaloge peletov ali pa so mu te celo že pošle, pomemben podatek, da so poleti dobavni roki precej krajši od jesenskih in zimskih. Zdaj lahko govorimo o dobavnih rokih le do sedem dni, kar je bistveno manj kot pa npr. oktobra, ko so povprečni dobavni roki 10 do 14 dni – v lanski sezoni je bil rekord kar celih 17 dni.

Med tistimi vrstami peletov, ki jih lahko zdaj izpostavimo kot top ponudbo, so vsekakor peleti FAŠ Pellet Natura, ki niso le cenovno ugodni, ampak imajo tudi garancijo kakovosti dobavitelja.  

Na našem primerjalniku lahko primerjate trenutne cene peletov in dostave ter si izberete za vas najugodnejšo ponudbo.