28.09.16 10:11

Projekt Peleti-ceneje.si v boju za nagrado za najboljšo inovacijo!

Ponosni smo, da so naš projekt peleti-ceneje.si prepoznali kot eno izmed zanimivih in prepoznavnih inovacij na področju energetike ter nas povabili na 8. strateško srečanje Inovacija energetike '16, Izbire za jutri. S predstavitvijo »Kako v minuti izbrati in naročiti najprimernejše pelete za vaše potrebe?« se bomo 12. oktobra na srečanju v Brdu pri Kranju potegovali tudi za nagrado za najboljšo inovacijo energetike 2016.

logo-inovacija-energetike-16-57eb798ebad9f.jpg
Projekt peleti-ceneje.si se na strateškem srečanju Inovacija energetike '16, Izbire za jutri poteguje za nagrado za najboljšo inovacijo.

Na tradicionalnem srečanju soustvarjalcev energetike, ki prepoznavajo vrednost inovacij, 8. strateškem srečanju Inovacija energetike '16, Izbire za jutri, bo sodelovalo 30 govorcev. Naš projekt bo predstavil idejni vodja projekta mag. Samo Lubej. Na srečanju bodo predstavljene dobre prakse in novosti v energetiki, nove tehnološke rešitve in poslovne priložnosti, prav tako pa bodo ključni deležniki energetike in elektroindustrije imeli priložnost mreženja.

Potem, ko so potencial projekta peleti-ceneje.si prepoznali in predstavili v oddaji Prava Ideja na TV Slovenija, so ga organizatorji strateškega srečanja Inovacija energetike '16 uvrstili med kandidate za nagrado najboljše inovacije energetike kot aktualni start-up projekt, ki rešuje realen in aktualen problem primerjanja ponudbe lesnih peletov na slovenskem trgu. Projekt namreč na svetovnem spletu ponuja primerjalno preglednico ponudbe peletov v Sloveniji, na kateri ni izpostavljen zgolj cenovni vidik ponudbe lesnih peletov, ampak tudi tehnične lastnosti peletov, predvsem vsebnost pepela. Kot pomemben kriterij najugodnejše ponudbe pa je upoštevana tudi razdalja od skladišča do naročnika, ki vpliva na ceno dobave. V manj kot minuti lahko tako iskalec najugodnejše ponudbe lesnih peletov v Sloveniji z izbranimi kriteriji izbere in naroči lesne pelete.