21.10.16 08:46

V družbi vodilnih strokovnjakov energetike in elektroindustrije

Na izredno uspešnem 8. srečanju Inovacija energetike '16, ki je bilo 12. oktobra 2016 na Brdu pri Kranju, je mag. Samo Lubej predstavil naš projekt peleti-ceneje.si. S sodelovanjem smo imeli priložnost predstavitve naše inovacije v slovenskem prostoru na srečanju presežkov, kot so ga poimenovali organizatorji. Sodelovalo je namreč 33 govorcev iz približno 70 organizacij s področja energetike, elektroindustrije, izobraževalnih in državnih inštitucij pa tudi porabniki energije. Ob vsem tem pa sta srečanje zaznamovali tudi okrogli mizi strokovnjakov s teh področij.  

Priznanje-za-sodelovanje-na-srecanju-Inovacija-energetike-2016-5809b89b41d80.jpg

Primerjalnik Peleti-ceneje.si smo zagnali pred enim letom, ko smo v Sloveniji našteli najmanj 70 ponudnikov lesnih peletov. Z izdelanim programom, ki izračuna ponudbe na popolnoma realnih stroških transporta, iskalcu in naročniku lesnih peletov ponujamo najbolj optimalno rešitev. Kupec namreč v spletni primerjalnik  vnese iskalne podatke, od domačega naslova, iskane količine peletov in njihove kakovosti, načina pakiranja in dostave. Naš sistem mu prikaže najboljše ponudbe glede na končno ceno, ob tem pa upošteva tudi količinski popust in transportne stroške. Sistem omogoča tudi vključevanje dodatnih kriterijev, npr. vsebnost pepela, vrsta lesa itd. Kupec svoje naročilo odda po spletu, mi pa ga po prejemu tega še pokličemo zaradi preverjanja pristnosti naročila in koordinacije dostave oz. prevzema.

Po enem letu delovanja na slovenskem trgu smo počaščeni, da smo sodelovali na strateškem srečanju Inovacija energetike '16, za kar smo prejeli tudi priznanje za sodelovanje v izboru za najboljšo inovacijo na področju energetike 2016. Na samem srečanju je sodelovalo več kot 175 udeležencev, 33 govorcev in 18 predstavitev inovacij.

O našem projektu so pisali tudi v reviji slovenskega elektrogospodarstva Naš stik.