08.11.16 16:11

Oktobra pričakovan dvig povprečnih cen peletov

Jesensko zviševanje povprečnih cen peletov se je nadaljevalo tudi oktobra. Pri peletih certificirane kakovosti A1 se je povprečna cena le nekoliko povišala, cene ostalih kakovostnih razredov pa so se malo bolj zagnale v višino.

oktobrske-povprecne-cene-5821ea9a052f1.jpg
Oktobrski trend povprečnih cen peletov je obrnjen navzgor.Vir: Lasten preračun.

Povprečna cena peletov certificirane kakovosti A1 se je septembra v primerjavi z zadnjim poletnim mesecem dvignila na 257,39 evra na tono peletov, kar se pozna tudi pri cenah za 15 kg (3,86 evra) in za kg (0,26 evra).

Večje razlike pri zvišanju povprečnih cen pa se poznajo pri ostalih certificiranih kakovostnih razredov lesnih peletov. Tona lesnih peletov razreda A1 ustreza je oktobra znašala 244, 87 evra, kar je približno pet evrov več kot septembra. Tona peletov certificiranega kakovostnega razreda A2 je  224,87 evra. Peleti razreda A2 ustreza pa so oktobra v povprečju stali 217,54 evra, kar je za dobre tri evre več kot mesec poprej.

Kot kaže se cene peletov po pričakovanjih jeseni res dvigujejo, zato svetujemo, da peletov ne naročate v smislu »zadnje minute«, ampak preudarno še preden pridemo v vrhunec glavne sezone ogrevanja. Upoštevati je treba dobavne roke, ki so trenutno od enega do dveh tednov. 

Priporočamo, da si na našem primerjalniku izberete zase najboljšo ponudbo lesnih peletov in čim prej oddate vaše naročilo.

Če potrebujete ob tem pomoč, nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 35 51. Z veseljem vam bomo svetovali.

Ne zamudite novic o akcijskih cenah! Prijavite se na novice (ŽELIM BITI OBVEŠČEN)!