15.03.17 12:08

Izračun povprečnih cen peletov za prva dva meseca leta 2017

V prvih dveh mesecih letošnjega leta so povprečne cene lesnih peletov v vseh certificiranih kakovostnih razredih naraščale, kar je glede na letni čas in primerjavo s prejšnjimi leti bilo tudi predvideno. Glede na primerjavo s prejšnjimi leti bodo takšne povprečne cene peletov vztrajale še kak mesec, potem pa se bodo postopoma nekoliko spustile. Zaradi takega gibanja cen imamo tudi nekaj nasvetov za vas.

Graf-za-januar-in-februar-2017-58c9230b59c09.jpg
Povprečne cene peletov so po pričakovanjih narasle.Vir: Lasten preračun.

Povprečna cena peletov certificirane kakovosti A1 se je do konca februarja dvignila na 271,87 evra na tono, kar se odraža tudi pri drugih enotah, paketih peletov tega kakovostnega razreda. Tako je dosegla 15-kilogramska vreča teh peletov ceno 4,08 evra, kilogram pa je dosegel 0,27 evra.

Zvišale so se tudi povprečne cene peletov drugih kakovostnih razredov. A 1 Ustreza je tako v dveh mesecih dosegel povprečno ceno 254,23 evra na tono (3,81 evra na 15-kilogramsko vrečo in 0,25 evra na kg). Certificiran kakovostni razred A2 je imel ceno 233,14 evra na tono,  A2 Ustreza pa 233,31 evra na tono.

Rast cen pričakujemo glede na izkušnje prejšnjega leta tudi v mesecu marcu, zato vam svetujemo, da preverite stanje svojih zalog peletov in če vam jih že zmanjkuje, naročite pelete za dober mesec dni. Ob tem velja da boste v naslednjih mesecih porabili manj peletov, saj se počasi, a vztrajno dvigajo tudi zunanje temperature. Glede na pričakovan spomladanski spust cen pa vam svetujemo, da aprila generalno počistite vaše kurilne naprave in se z naročilom novih peletov preko našega primerjalnika cen pripravite na novo kurilno sezono.

Na našem primerjalniku izberite najugodnejšo ponudbo in v nekaj kratkih korakih oddajte naročilo.

Če potrebujete ob tem pomoč, nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 35 51. Z veseljem vam bomo svetovali.

Ne zamudite novic o akcijskih cenah! Prijavite se na novice (ŽELIM BITI OBVEŠČEN)!