19.06.17 18:32

Zdaj je primeren čas za nakup letne zaloge peletov

Po pregledu dogajanja na našem grafu gibanja povprečnih cen lesnih peletov priporočamo, da naročite letne zaloge lesnih peletov zdaj. Povprečne cene peletov so namreč meseca maja nekoliko zdrsnile, te vrednosti pa se bodo predvidoma, glede na analizo prejšnjega leta in pregleda sedanjih cen energentov, kot tudi najave prodajalcev, kmalu postopno začele dvigovati.

Kot je razvidno iz grafa, so se povprečne cene lesnih peletov tudi ob začetku lanskega poletja spustile, nato pa nekaj časa nihale ob približno istih vrednostih, dokler niso začele postopno naraščati, letošnjo pomlad pa se ponovno začele spuščati. Za primerjavo: lanskega junija so bile povprečne cene peletov certificiranega razreda A1 258,37 evra za tono peletov, A1 Ustreza 245,11 evra za tono peletov, tona peletov certificiranega razreda A2 je povprečno stala 218,49 evra, tona peletov razreda A2 Ustreza pa 221,99 evra.  Obračun povprečnih cen konec maja pa kaže nekoliko višje cene. Povprečna cena peletov certificiranega razreda A1 je 262,74 evra za tono,  povprečna cena za tono peletov kakovosti A1 Ustreza znaša 247,15 evra, za tono peletov certificiranega razreda A2 je 231,51 evra, za tono peletov kakovosti A2 Ustreza pa 224,67 evra.

Letošnje povprečne cene lesnih poletov so v primerjavi z lanskimi iz istega obdobja nekoliko višje tudi zaradi tega, ker na ceno energentov, torej tudi ceno lesnih peletov, vpliva cena alternativ, torej, cena nafte oziroma kurilnega olja. Prav zaradi tega se ne more več pričakovati, da bi se povprečne cene še spustile.

Povprecne-cene-maj-2017-5947fb82beff3.jpg
Celoletni prikaz gibanja povprečnih cen peletov.Vir: Lasten preračun.

Ob tem vam sporočamo tudi, da smo v naš sistem peleti-ceneje.si uvrstili nove ponudnike. Tako imamo zdaj za vas 69 različnih ponudb, med katerimi lahko izberete najustreznejše za vas.

Za zaključek poudarjamo, da je nemogoče točno napovedati, kdaj in koliko časa bodo povprečne cene lesnih peletov najnižje, a prav iz celoletnega pregleda povprečnih cen po lastnih izračunih je razvidno, da so poletni meseci junij, julij in avgust najprimernejši meseci za nakup celoletne zaloge.  

Prav zaradi tega vam svetujemo, da si na našem primerjalniku izberite najugodnejšo ponudbo in oddajte naročilo. Za pomoč ob naročilu nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 35 51.

Ne zamudite novic o akcijskih cenah! Prijavite se na novice (ŽELIM BITI OBVEŠČEN)!