Novice in akcije

21.09.15 22:53

Test peletov ZPS - v naši ponudbi kar pet od šestih najbolje ocenjenih vrst peletov!

V timu peleti-ceneje.si smo ponosni, da smo že pred objavo letošnjega testa peletov ZPS na naši spletni strani ponudili kar pet od šestih najbolje ocenjenih vrst peletov in prav nobenega iz kategorije "ne ustreza". Ob tem so v naši ponudbi tudi peleti GMG Premium, ki so bili med najbolj priporočljivimi po kakovosti, ocenjeni tudi kot najbolj ekonomičen nakup.
Preberi...
03.09.15 14:59

Novi test peletov ZPS in GOZDIS za leto 2015

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) in Gozdarski inštitut Slovenije (GOZDIS) sta lesene pelete letos že tretjič postavila pod drobnogled, saj so v zadnjih letih v Sloveniji postali priljubljen vir energije. 
Preberi...
24.08.15 11:10

Pet največjih mitov o ogrevanju z lesno biomaso - na srečo ne držijo

Energetika in ogrevanje sta vroči temi pri katerih konkurenca nikoli ne počiva. Če ste eden izmed tistih, ki se odločajo za nadgradnjo oziroma zamenjavo obstoječega ogrevalnega sistema in vas ob iskanju najboljše opcije zaboli glava ob poplavi nasprotujočih si informacij na internetu, vam s predstavitvijo petih največjih mitov o ogrevanju na lesno biomaso pomagamo pri lažjem odločanju.
Preberi...
30.07.15 13:21

Kaj predstavljajo kurilne oziroma energetske vrednosti energentov?

Koliko energije vsebuje določeno gorivo? Koliko te energije je mogoče učinkovito uporabiti? Odgovore na ta vprašanja ponujata neto in bruto kalorična oziroma kurilna vrednost.
Preberi...
13.07.15 12:03

Proizvodnja in trgovina s peleti vse pomembnejša gospodarska dejavnost

Nekatere države s pridom izkoristijo gospodarski potencial, ki ga predstavljajo proizvodnja in trgovanje s peleti ter z leseno biomaso. Po ocenah avstrijskega Ministrstva za transport, inovacije in tehnologijo je uporaba lesene biomase kot energenta, v letu 2011 Avstriji prinesla 14.200, v Italiji pa kar 19.000 novih delovnih mest.
Preberi...

Strani: