Novice in akcije

01.06.15 14:45

Ali so peleti iz ZDA ekološko sprejemljivi?

Zaradi kritik okoljskih organizacij glede uporabe peletov iz Severne Amerike v angleških elektrarnah, je dokazovanje vzornega, trajnostnega gospodarjenja z gozdovi pri proizvodnji IN TRANSPORTU peletnih proizvodov, postala osrednja tema mednarodne peletne industrije.
Preberi...
18.05.15 11:34

Svetovna poraba peletov še vedno krepko raste

Znani so najnovejši podatki o razvoju mednarodnega trga peletov. V letu 2014 je bilo po vsem svetu proizvedenih 27 milijonov ton peletov, od katerih se je približno 20 milijonov ton porabilo v Evropi kot vir obnovljivega vira energije. Približno polovica vseh proizvedenih peletov na svetu se proizvaja prav v Evropi, kot surovino za proizvodnjo se prvenstveno uporablja žagovino in lesne ostružke ter odpadke. V lanskem letu je gledano z vidika držav proizvajalk v Evropi, bila Avstrija četrti največji proizvajalec peletov, saj so beležili 945.000 ton proizvedenih peletov na letni ravni.
Preberi...
23.04.15 11:25

Razpisi EKO sklada za leto 2015 končno prihajajo

Predvidoma v petek, 24. aprila bodo objavljeni razpisi EKO sklada za nepovratna sredstva in posojila za leto 2015, ki bodo zajemali nepovratna sredstva za eno - in dvostanovanjske stavbe ter razpis za večstanovanjske stavbe in posojila tako za fizične kot za pravne osebe in občine. Letos bo na voljo 30 milijonov evrov za posojila in 27 milijonov evrov subvencij (6 milijonov evrov več kot lansko leto)
Preberi...
22.03.15 23:08

EKO Sklad 2015

Na Eko skladu ocenjujejo, da bo letošnji razpis za nepovratna sredstva za energetsko učinkovite naložbe, objavljen nekje v sredi aprila, glede na sprejeti energetski zakon v lanskem letu pa naj bi imel Eko sklad v letošnjem letu na voljo več sredstev za nepovratne finančne spodbude in sicer naj bi bilo predvidenih dobrih 32 milijonov evrov, kar predstavlja kar 11 milijonov nepovratnih finančnih sredstev več kot prejšnje leto, zaradi česar pa letos pričakuj še več zamud in težav.
Preberi...
14.02.15 21:31

Nastajanje žlindre v pečeh na pelete

​Na spletni strani S4Q so objavili informativen članek o nastajanju žlindre v pečeh na pelete. Žlindra, ki se običajno nalaga na stenah peči in gorilnika, nastane zaradi taljenja primesi (peska) in silikatnih snovi, ki so prisotne predvsem v listavcih.
Preberi...

Strani: