Zasebnost in piškotki

Izjava o zasebnosti

Upravljavec spletnega mesta peleti-ceneje.si (Finančni center d.o.o.), v nadaljevanju upravljavec ali posrednik, je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja peleti-ceneje.si zbira naslednje uporabniške podatke.

a) Uporabnik, ki je prek spletnega mesta oddal naročilo za pelete in s tem postane naročnik: hranimo podatke iz naročila - ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte (uporabniško ime), kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke iz spletnega obrazca za naročilo, ki opredelijo vsebino naročila.

b) Uporabnik, ki se je prijavil na prejemanje novic oziroma registriral uporabniško ime: naslov elektronske pošte.

c) Uporabnik, ki ni opravil nič od zgoraj navedenega: v tem primeru se hranijo zgolj IP naslovi, s katerih obiskovalci dostopajo do spletnega mesta, za zagotavljanje njegovega pravilnega delovanja in lažje odpravljanje napak.

Upravljalec spletne strani se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali nepooblaščenim dostopom. Podatke bo ponudnik uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Pridobljene podatke uporabnikov - naročnikov, ki so oddali naročilo in ga naknadno tudi telefonsko potrdili kot pristno, bomo z dovoljenjem uporabnika po elektronski pošti posredovali dobaviteljem.

Podatki se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte na info(afna)peleti-ceneje.si. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Spletna stran peleti-ceneje.si vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete, ni odgovoren upravljavec spletnega mesta peleti-ceneje.si.

Piškotki

Spletno mesto uporablja dve skupini piškotkov, ki ju v razmerju do uporabnika različno obravnavamo. V nadaljevanju opisujemo lastnosti obeh skupin in podajamo seznam piškotkov, ki jima pripadajo.

1) Lastni piškotki - te uporabniku servira in od njega prejema strežnik tega spletnega mesta. Ti piškotki so potrebni za vzdrževanje uporabnikove prijave. V kolikor uporabnik ni prijavljen s svojim uporabniškim imenom, lahko prav tako prejme piškotek, ki je namenjen vzdrževanju uporabnikove seje. Uporabnik notranje piškotke prejme takoj ob obisku strani.

Ime Domena Trajanje Namen
cookies .peleti-ceneje.si 10 let zabeležka, da uporabnik sprejema ali zavrača zunanje piškotke
dergan, dergan2 .peleti-ceneje.si 10 let vzdrževanje uporabnikove seje ali prijave

2) Zunanji piškotki - so tisti, ki jih uporabniku pošljejo in od njega prejmejo druga spletna mesta in spletne storitve, katerih vsebine so vključene v funkcionalnost spletnega mesta. V kolikor uporabnik zavrača prejem zunanjih piškotkov, je lahko delovanje spletnega mesta zanj omejeno - na primer nedelovanje iskanja lokacijsko bližnjih ponudb.

Uporabniku ob prvem obisku spletnega mesta (ali naknadno ob obisku strani Zasebnost) ponudimo izbiro, ali sprejema ali zavrača zunanje piškotke. Dokler se uporabnik ne odloči za potrditev, ravnamo, kot da jih zavrača.

Ali sprejemate zunanje piškotke? (Stanje: NE)

Posebej opozarjamo, da tehnično ni mogoče spremljati, katere piškotke v nekem trenutku uporabniku pošlje neko drugo spletno mesto. Spletno mesto zgolj vključi v prikazano stran klic drugega spletnega mesta, komunikacija uporabnika z njim pa poteka neposredno, ne da bi jo strežnik spletnega mesta lahko spremljal.

Zaradi tega se upravljavec sicer trudi vzdrževati dovolj ažuren seznam zunanjih piškotkov, vendar zaradi opisanega tehničnega dejstva ne more v vsakem trenutku vedeti, kateri vse to so, kot tudi ne podati zanesljive informacije o njihovi namembnosti.

Stanje zunanjih piškotkov na dan 18.9.2015 - seznam bo občasno osvežen.

Ime Domena Trajanje Namen
c_user, csm, p, presence, s, xs .facebook.com trajanje seje statistika
fr .facebook.com 30 dni statistika
datr, lu .facebook.com 2 leti statistika